Habos-krémes szelet

Sziasztok, üdvözlök minden kedves Olvasót!

Édesanyámmal úgy gondoltuk tegnap, hogy beiktatunk egy "meglepjük a családot egy finom sütivel" projektet. Az eredmény pedig egy igazán jól sikerült, mennyei ízű, ámde nehezen szeletelhető finomság lett. Íme:

\ HABOS-KRÉMES SZELET /

Hozzávalók:
Tészta: 
54 dkg zabkeksz (mi 3 csomag ZABálom zabkekszet használtunk fel, mely 18 dkg csomagonként)
10 dkg porcukor
0,5 dl hideg tej
20 dkg margarin/vaj (mi teavajat használtunk)

Túrókrém: 
50 dkg túró (lehet zsírszegény is)
8 dkg porcukor
1 dl habtejszín (mint mindig, nálunk az OKÉ a befutó, de bármelyik cukrozott habtejszín megfelel)
2 csomag vaníliás cukor

Vaníliakrém:
2 csomag hidegen keverhető vaníliás pudingpor (Gála márkájút használtunk)
4,5-5 dl tej

Díszítés:
3-4 dl habtejszín

Elkészítés:
Az első lépés a tészta elkészítése volt. A zabkekszet aprítóban ledaráltuk, hozzáadtuk a porcukrot, az olvasztott vajat és kézzel addig gyúrtuk, amíg összeállt. Ha szükséges, akkor a 0,5 dl hideg tejjel fel tudjuk lazítani. Ezután egy 25x38 centis, csatos téglalap alakú formába tettük, melyet előzőleg kibéleltünk sütőpapírral, majd beraktuk a hűtőbe 15 percre.

Ez idő alatt hozzáláttunk a krémek elkészítéséhez. A túrós krémhez egy tálba beleraktuk a túrót, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a habtejszínt. Mi a habtejszínt előtte körülbelül fél percig robotgéppel megdolgoztuk, hogy ne legyen annyira folyékony és ezután adtuk hozzá a többi hozzávalóhoz, melyeket együttesen krémmé kevertünk egy fakanállal. A túrós krémet egyenlőre félretehettük.

A vaníliás krém elkészítése végtelenül egyszerű volt, mert egy másik tálba beleöntöttük a pudingporokat, rá a hideg tej, és robotgéppel 2-3 perc alatt sűrű krémmé mixeltük.

Amikor mind a két krém kész volt, jöhetett ki a hűtőből a tésztánk. Elsőként a túrós krémet oszlattuk el egyenletesen a kekszes alapon, majd következett a vaníliakrém, és újabb 10 percre hűtőbe tettük, hogy kicsit összeálljon. Ez a 10 perc pont elég volt arra, hogy kicsit rendet csináljunk a konyhában, és elektromos habverővel kemény habbá verjük a 3-4 dl habtejszínt. Amikor letelt a pihentetési idő, akkor utolsó lépésként ráhalmoztuk a kemény habot a sütink tetejére és szépen elsimítottuk, hogy mutatós is legyen, ne csak finom! 😊😊 És tádám! Kész lett a könnyű, sütés nélküli finomságunk, amit még ajánlott minimum 3-4 órát, de inkább egy egész éjszakát hűtőbe tenni. Nálunk körülbelül délután 3 órakor lett kész, és este 6 órakor vágtuk meg. Akkor még nagyon nehezen lehetett vágni, valószínűleg ha reggel szeleteljük fel, akkor könnyebb lett volna, de nem bírtunk várni. 😃

És milyen jól tettük, hiszen feldobta a borongós vasárnap esténket ez a rendkívül gyorsan elkészíthető, szuper jó sütemény! 

Ha megjött a kedvetek a sütögetéshez, próbáljátok ki! 

Megtalálható vagyok a Pinteresten és a Facebookon is.
Szívesen fogadom minden felületen a fotókat az általatok elkészített remekművekről és a kommenteket is!


\ A cikk NEM tartalmaz szponzorált tartalmat! /

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések