Bounty-szelet kókuszreszelékkel megszórva

Kedves Olvasóim!

Szeretném Veletek megosztani a legutóbb elkészített süteményem receptjét, amit alapvetően én is az interneten találtam, de kicsit felturbóztam. Szempont volt a receptválasztás előtt, hogy nagyon csokis legyen, nagyon kókuszos és ne túlságosan édes, csak éppen amennyire kell. Azt hiszem, ez a leírás erre a sütire abszolút illik! 👉

\ BOUNTY-SZELET KÓKUSZRESZELÉKKEL MEGSZÓRVA /

Hozzávalók:
Tészta: 
4 tojás
3 dkg liszt
6 dkg étkezési keményítő
10 dkg cukor
4 dkg kakaópor
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 t.k. vanília aroma
kis csipet só

Krém: 
50 dkg mascarpone
15 dkg sűrített tej
2 dl habtejszín (nálam az "OKÉ" volt a befutó, mint mindig)
15 dkg kókuszreszelék
3 t.k. vanília aroma

Tetejére: 
kókuszreszelék ízlés szerint

Elkészítés:
Első lépésként sütőpapírral kibélelünk egy kisebb tepsit és előmelegítjük a sütőt 180 fokra légkeverésre. A száraz alapanyagokat (liszt, keményítő, kakaópor, sütőpor, vaníliás cukor) kimérjük egy keverőtálban és összevegyítjük. A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjéket a kis csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgákhoz hozzáadjuk a cukrot és a vanília aromát, fehéredésig habosítjuk, aztán nagyon óvatosan, fokozatosan hozzákeverjük a habhoz. A kimért és összevegyített száraz alapanyagokat szintén fokozatosan hozzáadjuk és óvatosan elkeverjük, míg egy könnyű állagú tésztát kapunk. A sütőnk ennyi idő alatt már bőven bemelegedett, így a tésztát beleöntjük a tepsinkbe, elsimítjuk a tetejét és 20 perc alatt készre sütjük. Én a sütési idő alatt sosem nyitom ki a sütőt, hogy szép magas maradjon a piskóta. A 20 perc letelte után egy villával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Ha igen, akkor kivéve a sütőből 10-15 percre hűvös helyre tesszük. Ez idő elég lesz a krém elkészítéséhez. A mascarponét, a sűrített tejet, a vanília aromát és a habtejszínt tálba öntjük és elektromos habverővel habosra verjük. Ezután hozzáadjuk a kókuszreszeléket, majd vigyázva a habra, óvatosan összevegyítjük egy spatulával. A már kihűlt csokis piskótát ráborítjuk egy tálcára, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és lisztes késsel lapjában félbevágjuk. Az egyiket megkenjük nagyjából a krém felével, ráborítjuk a másik piskótaréteget, végül elsimítjuk a tetején a maradék krémet és ízlés szerint megszórjuk kókuszreszelékkel (akár lehet csokireszelékkel is, vagy olvasztott fehér csokival hmm 😊) és minimum 3-4 órára hűtőbe tesszük. Ha letelt a hűtési idő, akkor óvatosan kockára vágjuk és már falatozhatunk is!

És végül jöjjön a család reakciója: mindenkinek nagyon ízlett a sütemény, tulajdonképpen a szeletelés után 1 órával már csak a süti negyede volt meg. 😀 Apukám szerint lehetett volna kicsit édesebb is, de igazából ez ízlés kérdése. Ha nagyon édesen szeretitek a sütiket, akkor nyugodtan rakjatok kicsit több cukrot a tojásokhoz vagy esetleg nem egy csomag vaníliás cukrot hanem kettőt. 😊😊



Ha van kedvetek elkészíteni ezt a könnyű, rövid idő alatt megsüthető (körülbelül 1 órát vett igénybe sütéssel együtt) finomságot, akkor mindent bele! Szívesen megnézném az alkotásaitok, küldjetek nyugodtan fotókat vagy kommenteljetek, ha észrevételetek/véleményetek van! 😊😊

A Facebookon kívül a Pinteresten is megtaláltok.
Hamarosan ismét jelentkezek, addig is szép napokat kívánok Nektek! 😘


\ A cikk NEM tartalmaz szponzorált tartalmat! /

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések