Fehércsokis ricottaszelet málnaszósszal megbolondítva
Sziasztok, üdvözlök mindenkit újra itt!
A hét elején a párom kitalálta, hogy ricottatortát szeretne enni. Még sosem csináltam, de gondoltam meglepem vele hétvégére. Ugyan nem tortaformában, hanem őzgerincben készítettem, de a lényeg ugyanaz. 😃 Most szeretném megosztani veletek ezt a könnyed, sütés nélküli finomságot, ami mindössze 45 perc alatt elkészíthető minden macera nélkül. 😊
Hozzávalók (őzgerinc formába):
1 csomag zabkeksz (180 gramm)
50 gramm margarin
2 doboz ricotta (2x250 gramm)
3 dl habtejszín
2 tábla fehércsoki (2x100 gramm)
1 csomag zselatinfix
2 e.k. porcukor
2 tojás
500 gramm fagyasztott vagy friss málna
1 csomag zselatinfix
2 e.k. cukor
Elkészítés:
A zabkekszet robotgéppel porállagúra törjük, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint. Összedolgozzuk és egy sütőpapírral bélelt őzgerinc formába nyomkodjuk egyenletesen, majd mehet a mélyhűtőbe 15-20 percre. Amíg a tészta hűl, elkészítjük a krémet, melyhez kelleni fog nekünk egy nagy keverőtál. A ricottát, a habtejszínt, a porcukrot, a zselatinfixet és a tojások sárgáját összedolgozzuk robotgéppel. A tojások fehérjét külön tálkában kemény habbá verjük és óvatosan összedolgozzuk a krémmel. Ezután egy lábosban vizet forralunk és vízgőz felett felolvasztjuk a fehércsokit, majd azt is a krémhez adjuk. Egy könnyű krémet fogunk kapni, melyet eloszlatunk a már mélyhűtőből kivett tésztán, és kicsit hűtőbe tesszük. Most jöhet az utolsó lépés: a málnaszósz. A friss vagy fagyasztott málnát egy lábosban lassú tűzön melegíteni kezdjük és hozzáadunk 2 e.k. cukrot és egy újabb csomag zselatinfixet. Ha kezd melegedni és szósz állagú lenni, akkor kész is. A hűtőből kivesszük a sütit, a szószt rácsorgatjuk a tetejére, fehércsokireszelékkel és fehércsoki darabkákkal díszítjük, majd ismét hűtőbe tesszük, ezúttal legalább 8-10 órára. Emiatt érdemes ezt a süteményt este megcsinálni. Másnap óvatosan kivesszük a formából, eltávolítjuk a sütőpapírt és már falatozhatunk is. 😊
A hét elején a párom kitalálta, hogy ricottatortát szeretne enni. Még sosem csináltam, de gondoltam meglepem vele hétvégére. Ugyan nem tortaformában, hanem őzgerincben készítettem, de a lényeg ugyanaz. 😃 Most szeretném megosztani veletek ezt a könnyed, sütés nélküli finomságot, ami mindössze 45 perc alatt elkészíthető minden macera nélkül. 😊
\ FEHÉRCSOKIS RICOTTATORTA MÁLNASZÓSSZAL MEGBOLONDÍTVA /
Hozzávalók (őzgerinc formába):
1 csomag zabkeksz (180 gramm)
50 gramm margarin
2 doboz ricotta (2x250 gramm)
3 dl habtejszín
2 tábla fehércsoki (2x100 gramm)
1 csomag zselatinfix
2 e.k. porcukor
2 tojás
500 gramm fagyasztott vagy friss málna
1 csomag zselatinfix
2 e.k. cukor
Elkészítés:
A zabkekszet robotgéppel porállagúra törjük, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint. Összedolgozzuk és egy sütőpapírral bélelt őzgerinc formába nyomkodjuk egyenletesen, majd mehet a mélyhűtőbe 15-20 percre. Amíg a tészta hűl, elkészítjük a krémet, melyhez kelleni fog nekünk egy nagy keverőtál. A ricottát, a habtejszínt, a porcukrot, a zselatinfixet és a tojások sárgáját összedolgozzuk robotgéppel. A tojások fehérjét külön tálkában kemény habbá verjük és óvatosan összedolgozzuk a krémmel. Ezután egy lábosban vizet forralunk és vízgőz felett felolvasztjuk a fehércsokit, majd azt is a krémhez adjuk. Egy könnyű krémet fogunk kapni, melyet eloszlatunk a már mélyhűtőből kivett tésztán, és kicsit hűtőbe tesszük. Most jöhet az utolsó lépés: a málnaszósz. A friss vagy fagyasztott málnát egy lábosban lassú tűzön melegíteni kezdjük és hozzáadunk 2 e.k. cukrot és egy újabb csomag zselatinfixet. Ha kezd melegedni és szósz állagú lenni, akkor kész is. A hűtőből kivesszük a sütit, a szószt rácsorgatjuk a tetejére, fehércsokireszelékkel és fehércsoki darabkákkal díszítjük, majd ismét hűtőbe tesszük, ezúttal legalább 8-10 órára. Emiatt érdemes ezt a süteményt este megcsinálni. Másnap óvatosan kivesszük a formából, eltávolítjuk a sütőpapírt és már falatozhatunk is. 😊
Íme ez a könnyed csoda:
Mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki, aki rövid idő alatt nagyon finomat szeretne készíteni! A párom azt mondta, hogy ha nem tudná, hogy én csináltam, azt mondaná, hogy egy cukrászdából hoztam. És mivel ő a legnagyobb kritikusom, ezt igazán pozitív bóknak veszem. 😃😃
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Megtaláltok a Pinteresten és a Facebookon is.
Ha tetszett a bejegyzés, akkor nyomjatok egy lájkot, illetve kövessetek a Facebookon vagy a Pinteresten, ha kíváncsiak vagytok a további bejegyzésekre! 😊 Szívesen fogadom a fotókat az általatok elkészített remekművekről, illetve a kommenteket is!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése