Őszibarackos sajttorta

Sziasztok, üdv újra az oldalon! 😊

Tegnap Édesanyámmal ügyeskedtünk és összedobtunk egy könnyű, nyári, sütés nélküli finomságot:

\ ŐSZIBARACKOS SAJTTORTA /

Hozzávalók:
Tészta: 
36 dkg zabkeksz (én mindig 2 zacskó ZABálom zabkekszet veszek, egy csomag 18 dkg.)
18 dkg margarin

Krém: 
50 dkg mascarpone
4 dl habtejszín (nálam az OKÉ a befutó, de másik márka is tökéletesen megfelel)
8 dkg cukor
10 dkg házi baracklekvár
1 t.k. vaníliaaroma
2 t.k. zselatin por
1 dl hideg víz

Tetejére:
7-8 fél barack (mi konzerves barackot használtunk fel, és azok fél barackok)
1 dl hideg víz
0,5 dl őszibaracklé
3 t.k. zselatin

Elkészítés:
Ennek a könnyű süteménynek rendkívül egyszerű az elkészítése, körülbelül 50 percet vesz igénybe, plusz pihentetés után még negyed óra.

A tésztával kezdjük: a zabkekszet darálóban vagy aprítóban finomra őröljük, és hozzáadjuk a folyósra olvasztott margarint. Összedolgozzuk és egy sütőpapírral bélelt csatos tortaforma aljába nyomkodjuk, majd a fagyasztóba tesszük 10-15 percre. Ez a recept egy 26 centis tortaformához megfelelő. Ha kisebb a tortaformátok, akkor sincs semmi gond, csökkentsétek a hozzávalóadagokat.

Amíg a tészta a fagyasztóban pihen, addig van időnk gyorsan összeállítani a krémet. Egy keverőtálba belerakjuk a mascarponét, a habtejszínt, a lekvárt, a cukrot és a vaníliaaromát. Egy bögrébe kimérjük az 1 deci hideg vizet és belekanalazzuk a zselatinport, hagyjuk pár percig állni, majd hozzáöntjük a krém hozzávalóihoz. Ha minden a tálban van, akkor kézi habverővel kicsit összedolgozzuk, majd jöhet az elektromos mixer és pár perc alatt krémet kreálunk belőle.

Minimálisan folyós lesz a krém, ettől ne ijedjünk meg, a hűtőben majd szépen összeáll a zselatin hatására. Kivesszük a fagyasztóból a tésztát, mehet rá a krém, egyenletesen eloszlatjuk és 1-2 órára hűtőbe tesszük.

Ha letelt a pihentetési idő, akkor álljunk neki a díszítésnek. A barackokat cikkelyekre vágjuk és félretesszük. A zselatinréteghez egy kisebb tálkában összekeverjük a vizet, az őszibaracklevet és a zselatinport majd hagyjuk pár percet állni. Ha mindkét művelettel megvagyunk, akkor jöhet ki a hűtőből a félkész torta. Tetszőlegesen ráhalmozzuk a barackokat és egyenletesen eloszlatjuk a tetején a folyékony zselatint.

Egy egész éjszakát hűtőbe tesszük, hogy összeálljon a torta és az ízek összeérjenek. Mi ebből az okból kifolyólag késő délután álltunk neki és Édesanyám este fejezte be a tetejét. Az eredmény pedig egy rendkívül finom sütemény lett, ami hidegen tökéletes megnyugvást nyújt a nagy nyári melegben. 😊

Nekünk bejött, és biztosan többször is el fogjuk készíteni. A legjobb ebben a süteményben - amellett, hogy finom és könnyű - hogy úgy variáljuk, ahogyan csak szeretnénk. Más gyümölcsökkel is tökéletes lehet, nálunk tervben van egy epres variáció elkészítése is. Ha esetleg sikerül elkészítenünk, akkor update-ben feltöltöm ide a fotóját! 😊

Ha van kedvetek egy gyorsan elkészíthető, nyári finomsághoz, akkor mindenképpen próbáljátok ki!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Ha van kedvetek a blog további követéséhez, akkor lájkoljatok a Facebookon vagy kövessetek be a Pinteresten. Mindig naprakész infók várnak Titeket!😊

Szívesen fogadom a fotókat az általatok elkészített remekművekről, illetve a kommenteket is!


\ A cikk NEM tartalmaz szponzorált tartalmat! /

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések