Miért fontos a kézfertőtlenítés? | alapvető tudnivalók, tippek

Sziasztok!

Ma egy rövidke bejegyzéssel készültem Nektek, ami kapcsolódik a világunkat jelenleg érintő tébolyhoz. A mai bejegyzés témája a kézfertőtlenítő lesz: tippek, hogy melyik kézfertőtlenítő a legalkalmasabb, melyikkel vannak jó tapasztalataim, hogyan és milyen időközönként kell használni? Ha ez érdekel Titeket, akkor olvassatok tovább. 😊

\ KÉZFERTŐTLENÍTŐK /

Nem csak a mostani helyzetben, hanem alap esetben is fontos, hogy betartsuk a megfelelő higiéniai "szabályokat", mint például a rendszeres, meleg vízzel történő kézmosást evés előtt és után, mellékhelyiség használata előtt és után illetve ha bármi olyan kerül a kezünkbe, ami nem megfelelő tisztaságról árulkodik. Az is alapvető dolog, hogy ne piszkáljuk a szemünket, szánkat koszos kézzel (ez vonatkozik a kontaktlencsék be- és kivételére is, előtte MINDIG mossunk alaposan kezet)! Több kérdés is felmerül az emberben (főleg ilyen vészterhes időkben), amikor a kézfertőtlenítőkről hall.

Az első és legfontosabb kérdés szerintem mindenkinél az, hogy "Melyik kézfertőtlenítő a legjobb?" Nos, a drogériákban és patikákban kézfertőtlenítő fajták tömkelege található meg, kisebb-nagyobb kiszerelésben, változatos csomagolásokban és különböző árkategóriákban. Én személy szerint évekkel ezelőtt elhagytam az illatosított, ilyen-olyan csilli-villi flakonokban kapható kézfertőtlenítőket, mert a bennük található illatanyag kikezdte a kezeimen a bőrt. Helyettük inkább áttértem az úgy nevezett "orvosi kézfertőtlenítő szerekre", amik totálisan illatanyagmentesek. Ezek közül a leginkább számomra a Brado márka termékei váltak be. Szerintem megfizethető áron vannak és tökéletes védelmet nyújtanak a baktériumok, gombák és vírusok ellen is. Számtalan típusú fertőtlenítő termék elérhető ettől a márkától: kisebb-nagyobb kiszerelések, pumpás-kiöntős típus, kézfertőtlenítő kendők, folyékony szappanok stb. Mindenkinek ajánlom kipróbálásra, de biztos vagyok benne, hogy sokatok használta már és nem kell bemutatni a termék kiválóságát!

A másik kérdés, ami felmerül még, hogy "Hogyan használjam, milyen időközönként?" A hogyan kérdésre egyszerűen annyit írnék, hogy alaposan! Fontos, hogy ne csak a tenyerünket, hanem az ujjainkat, az ujjaink közötti hajlatokat és a kézfejeinket is érje a szer, hiszen így lesz tökéletesen tiszta a kezünk! A használatuk gyakorisága nem törvényszerű. Mi leginkább akkor szoktunk fertőtlenítő szert használni, amikor úton vagyunk, például amikor kijövünk a boltból vagy bármilyen más közösség által használt helyről. Itthon csak és kizárólag folyékony szappant használunk a fent már említett szituációkban illetve akkor is, amikor valahonnan hazaérkezünk. Első dolgunk MINDIG az alapos, meleg vizes kézmosás!

Harmadik kérdésként felmerül szerintem sokunknál, hogy "Van-e különbség a kéztisztító és a kézfertőtlenítő között?" Szerintem abban az esetben, ha alkoholos (azaz fertőtlenítő hatású) kéztisztítót használunk, akkor nincs különbség abból a szempontból, hogy melyik fertőtlenít esetleg jobban. Nyilván összetevőkben különböznek, az áruk sem minden esetben hasonlít illetve a kéztisztítók nagy része illatanyagot is tartalmaz, de fertőtlenítő hatásukban véleményem szerint nincs különbség abban az esetben, ha alkoholos a kéztisztító. Célszerű mindenképpen egyiket vagy másikat használni napi szinten, főképp a mostani kialakult helyzetben!

Ezzel zárnám is bejegyzésemet. Köszönöm szépen, hogy velem tartottatok. Ha van bármilyen észrevétel, tipp, ötlet, akkor kommentben nyugodtan jelezzétek. 

Ha tetszett, akkor nyomjatok egy 👍-ot, vagy kövessétek be Facebookon az oldalt. Ezen kívül elérhető vagyok a Pinteresten és az Instagramon is! 

Ezen kívül van egy Facebook csoportunk, ahova várunk Mindenkit, aki megosztaná cikkeit a közösséggel szépségápolás, smink, életmód, utazás stb. témákban, vagy szívesen olvasna ilyen jellegű írásokat. Ha van kedvetek, ne habozzatok csatlakozni! 😊

Szép napot kívánok Nektek, és vigyázzatok magatokra!


\ A cikk NEM tartalmaz szponzorált tartalmat! /

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések